Veel gestelde vragen Branoul

Waarom sluit Theater Branoul?
Tot 20 januari 2021 zijn we gesloten omdat alle theaters helaas door de maatregelen van het Kabinet de deuren moeten sluiten.

Wanneer gaat Theater Branoul weer open?
Vanaf 20 januari mogen wij vooralsnog open. Wij kiezen er voor de zekerheid voor pas op 27 januari weer publiek te ontvangen. De informatie verschijnt zo snel mogelijk op de website. Uiteraard zorgen wij er eerst voor dat alles zo geregeld is dat onze bezoekers met een gerust hart naar het theater kunnen komen.

Wat doet Branoul na 20 januari om u een veilige avond uit te bezorgen?

 1. Er mogen niet meer dan 20 mensen in de zaal, waarbij er minimaal 1,5 meter tussen de bezoekers uit verschillende ‘bubbels’ wordt gehouden.
 2. Mensen die kaarten hebben gekocht worden daags tevoren gebeld met vragen over gezondheidsklachten en om te controleren of zij bij elkaar mogen zitten of niet.
 3. Op basis daarvan wordt er voor iedere dag een nieuwe plattegrond van de zaalindeling gemaakt, waar wij ons strikt aan houden.
 4. Voordat de voordeur van het theater opengaat voor publiek is er uitvoerig geventileerd en worden deurknoppen etc ontsmet. Ook tijdens de voorstelling wordt er via mechanische installaties lucht afgevoerd en frisse lucht van buiten gehaald.
 5. Het theater gaat pas 15 min voor aanvang open.
 6. Bij de deur kunt u uw handen ontsmetten.
 7. U krijgt een mooie koel-emmer met een drankje mee en wordt direct naar uw plaats begeleid, waar uw hapjes (afgedekt) geserveerd worden. Geen opstoppingen in de foyer dus.
 8. De medewerkers dragen mondkapjes tijdens het ontvangen van het publiek en tijdens het uitserveren ook handschoenen.

Ook wij hebben tijdens de eerste golf mensen uit onze omgeving verloren, ook wij willen gezond blijven en wij doen er alles aan om het ook voor u zo veilig mogelijk te maken. Wij voelen ons verantwoordelijk voor uw veiligheid. We nemen dit virus zeer serieus, houden ons aan de gestelde regels en… ondertussen zorgen wij ervoor dat u tijdens de voorstelling alleen nog maar kan genieten van een prachtige reis door de hoofden van de personages op het toneel.

U heeft kaartjes gekocht voor Branouls Winter Revue, wat gebeurt er met uw kaartjes?
Op dit moment wordt er met man en macht gewerkt om een online alternatief te bieden vanaf di 22 december. Daar zouden ook de mensen die een kaartje hadden gekocht voor de periode 16 t/m 20 december gebruik van kunnen maken. U krijgt hierover zo spoedig mogelijk bericht via e-mail. Als alle bezoekers besluiten hun geld terug te vragen, gaat het theater onder water. Wij hopen dat u nog even wilt wachten met dat verzoek, totdat u onze online variant ‘geproefd’ hebt.

U heeft kaartjes gekocht voor Arabische Lente: Tunesië, wat gebeurt er met uw kaartjes?
De voorstelling is verplaatst naar 14 januari (de datum dat Ben Ali het land verliet) en zal dan alleen online te zien zijn. Heeft u kaartjes voor de zaal, dan kunt u die omzetten voor het online evenement. U krijgt hierover zsm een e-mail.

Worden alle resterende voorstellingen van Branouls Winter Revue nog wel gespeeld?
Als u een kaartje heeft dan krijgt u de gelegenheid om de voorstelling Branouls Winter Revue online te zien. De voorstelling wordt hier speciaal voor aangepast en wordt een interactieve voorstelling waarbij u toch de belangrijkste kwaliteit kunt ervaren die Branoul te bieden heeft: ‘Hier wordt iets speciaal voor mij gedaan.’

Wat kan ik doen met mijn kaartje voor Branouls Winter Revue?
U kunt 3 dingen doen.

 • U kunt uw geld terugvragen. Voor de duidelijkheid: hoewel er sprake is van volstrekte overmacht, zoals bij een brand, en de theaters daarom niet verplicht kaarten terug te betalen, vinden wij dat u wel recht heeft op uw geld of een voorstelling. Maar, zoals in meer sectoren het geval is, zal het terugbetalen van gekochte kaarten ook voor Theater Branoul een financiële klap zijn die we niet of nauwelijks te boven kunnen komen.
 • U kunt ook uw kaartje aanhouden voor als de voorstelling wel gespeeld wordt (en dat kan dus even gaan duren) of het omzetten in een tegoedbon voor een andere voorstelling. Als alle mensen met een eerder gekocht kaartje in januari/februari het bezoek alsnog inhalen, kost dat Branoul uiteindelijk 75% inkomstenderving in die maand. In het slechtste geval kan dat tot gevolg hebben dat het doek alsnog valt.
 • U kunt er echter ook voor kiezen uw oude kaartje als gift te zien en nieuw kaartjes te kopen als de voorstelling weer gaat spelen. Een aantal kaarthouders heeft dit al gedaan.
Welke keuze u ook maakt, wij respecteren die keuze en hopen dat u straks weer bij ons in de zaal zit.
 

Hoe kunt u doorgeven welke keuze u heeft gemaakt (waarde van het kaartje als gift zien of een tegoedbon)?
U kunt uw keuze doorgeven via een antwoord op de e-mail die u van ons heeft gekregen of via kassa@branoul.nl. Vermeldt u er dan duidelijk bij welke keuze u maakt.

U heeft een cursus, evenement of training in Theater Branoul. Wat gebeurt daarmee?
Alle activiteiten die niet door Theater Branoul worden geproduceerd, gaan vooralsnog niet door. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Literary Salons en The Hague English Comedy Nights. Deze activiteiten kunnen binnen de beperkingen van de anderhalve meter regel niet kostendekkend worden georganiseerd.

Voor deze activiteiten gelden dezelfde mogelijkheden als voor de kaartjes van Branouls Winter Revue. U kunt er dus voor kiezen om de prijs van het kaartje als gift te zien.

Waarom komen jullie niet in aanmerking voor een deel van die 300 miljoen subsidie voor de cultuursector?
De 300 miljoen voor de cultuursector is bedoeld om grote culturele instellingen zoals grote musea en theatergezelschappen met een landelijke uitstraling overeind te houden. Theater Branoul is natuurlijk enorm belangrijk, maar voldoet niet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen.

Maar er zijn vast wel andere subsidiepotjes?
Nee, vooralsnog is er geen extra ondersteuning voor Branoul. In tegenstelling tot een aantal grote instellingen is Branoul bovendien voor 70% afhankelijk van eigen inkomsten. De klap komt dan ook extra hard aan. Maar with a little help of our friends gaan we het redden!

Ik wil sponsoren, wat moet ik doen?
U kunt ons steunen door een donatie te doen. Alle informatie die u nodig heeft, vind u op de pagina Steun Branoul op onze website.

Als u ons via uw bedrijf wilt sponsoren, dan kunt u contact met ons opnemen via kantoor@branoul.nl. Hetzelfde geldt als u overweegt om een wat groter bedrag aan ons over te maken.

Wat zijn de gevolgen voor Theater Branoul van de sluiting?
Concreet, we hebben geen inkomsten. De vast lasten lopen door en acteurs moeten betaald worden. Dankzij giften en de uitverkochte voorstellingen in december konden we het einde van het jaar halen, maar als wij alle kaartverkoop moeten terugstorten aan ons publiek, dan wordt het zeer zwaar en mogelijk noodlottig.

Wat doet Theater Branoul op dit moment?
Wij werken aan een online Branoul Winter Revue als alternatief voor de afgelaste voorstellingen. Een alternatief waarin u als publiek niet alleen op afstand naar een tv-programma zit te kijken, maar nog steeds dat bijzondere gevoel zult hebben als wanneer u bij ons in het theater zit. U bent er echt bij. Er volgt spoedig een mailing hierover naar iedereen die al kaarten had gekocht. 

Hoe kunt u Theater Branoul helpen in deze moeilijke tijden?
Allereerst kunt u Theater Branoul financieel ondersteunen. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden ga je naar deze pagina .

U kunt natuurlijk ook zelf bepalen hoeveel u wilt storten. U kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer. Wij staan in het ANBI-register onder nummer 8328705. Dus uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.

Als u een kaartje voor een voorstelling heeft gekocht, dan kun u er ook voor kiezen om het geld dat u daarvoor heeft betaald niet terug te vragen. Op die steunt u ons door de prijs van het kaartje als gift te beschouwen.

Mocht u nou op een andere manier willen helpen, bijvoorbeeld door ons te helpen bij het vervangen van alle theaterlampen door energiezuinige LED-lampen, neem dan even contact op met kantoor@branoul.nl.

Is het een oplossing om nu alvast kaartjes voor de toekomst te gaan verkopen?
In tegenstelling tot de grote gezelschappen heeft Branoul geen doorlopend productiebudget. Dit moet voor iedere nieuwe productie opnieuw verworven worden. Wij weten dus pas (relatief) kort van tevoren of we de voorstelling kunnen gaan maken. Dus nu kaartjes voor de toekomst verkopen heeft veel weg van het verkopen van gebakken lucht. Wij doen ons uiterste best om zo spoedig mogelijk met alternatieve programmering te komen.

U wilt geen bendelid worden, hoe kunt u Theater Branoul verder steunen?
Er zijn verschillende mogelijkheden om Branoul te steunen. Zo zouden wij het geweldig vinden als we u, nadat we weer open zijn gegaan natuurlijk, weer in ons theater mogen verwelkomen.

Uiteraard hebben we er ook alle begrip voor dat u voorlopig even alle evenementen mijdt. In dat geval zouden wij het zeer waarderen als u de prijs van het kaartje als gift beschouwt en besluit om de €35 niet terug te vragen.

Kan ik ook geld storten?
Uiteraard is iedere gift welkom op rekeningnummer NL95 RABO 0357611446 t.n.v. Stichting Literair Theater Branoul Den Haag. Wellicht ten overvloede: wij staan in het ANBI register onder nummer 8328705. Dus uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.