De Bende van Branoul

De Bende van Branoul is een acteurscollectief dat op structurele basis bijdraagt aan de programmering en op alle fronten sparringpartner is van de directie. Daarnaast ontwikkelt De Bende nieuwe programmaformats en kleine voorstellingen onder de vlag van Branoul met de mogelijkheid die elders in het land verder te spelen. De Bende van Branoul is ook nauw betrokken bij talentontwikkeling: de acteurs zijn talentscout voor jonge makers en vormen een acteurspool. Daarnaast helpen ze bij de ontwikkeling en uitvoering van creatieve promotiestrategieën.

Manon Barthels

Manon Barthels is sinds 2005 verbonden aan Theater Branoul en heeft zich ontwikkeld tot een specialist in het bewerken van literair materiaal naar toneel. Zij is verantwoordelijk voor de Branoulproducties die ieder seizoen weer voor een aangename verrassing zorgen: Couperus, Dostojevski, Tolstoj, Möring, Baricco, Svevo, van grote meesterwerken tot kleine parels, Manon schrijft en regisseert het allemaal. Zij is zonder meer het kloppende hart van het theater

Bob Schwarze

Bob Schwarze speelde onder andere bij het Nationale Toneel en Toneelgroep de Appel en is daarnaast, samen met Manon Barthels, hart en ziel van Theater Branoul, waar hij veel van zijn beste voorstellingen maakte onder regie van Manon. In 2005 ontving hij de Arlecchino voor zijn als Michel Dzjerzinsky in Elementaire Deeltjes (regie Johan Doesburg) bij het Nationale Toneel.

Bob is ook een veel geziene gast in tv-series en film. Voor zijn rol in Supernova (regie Tamar van den Dop) werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf.

Sijtze van der Meer

Sijtze van der Meer studeerde in 1999 af aan de Mimeschool Amsterdam. Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Toneelschool Amsterdam. Na zijn afstuderen speelde Sijtze diverse rollen bij onder andere Het Vervolg, Theatergroep De Kern en Toneelgroep De Appel en hij was vast verbonden aan Theatergroep Würz. Vanaf 2009 is Sijtze lid van de bende van Branoul.

Nanette Edens

Nanette Edens speelde onder meer bij Theater van het Oosten, Art & Pro (Frans Strijards). Ze speelt o.a. bij de Theatercompagnie en het Nationale Toneel. Haar samenwerking met Frans Strijards krijgt in 2010 een vervolg in de monoloog ‘HÉ JIJ DAAR…’ die hij voor haar schrijft en ook regisseert. En die in 2015 ook in Branoul gespeeld wordt. In 2010 wint ze de Colombina voor haar rol van Weduwe Edens in AMORA van Peer Wittenbols in regie van Rob Ligthert.

Naast het toneel is ze op TV en het witte doek te zien geweest in succesvolle televisieseries als PETTICOAT als Tine Veenstra en PENOZA II als advocaat van Carmen van Walraven.

Remco Melles

Remco Melles studeerde in 1988 af als Docent Drama aan de Toneelacademie Maastricht. Werkte als acteur o.a. bij NNT, Oostpool, Het Zuidelijk Toneel, Kwatta en NTjong. Ook te zien geweest op festivals zoals Oerol, Over ’t IJ en Theater a/d Werff. TV-gastrollen in oa.: Flikken Maastricht, Celblok H, Divorce, Popoz, Heer en Meester e.a.

Harriet Stroet

Harriet Stroet studeerde in 1990 af aan de Toneelacademie Maastricht. Zij speelde bij onder andere het Nationale Toneel, het Rotheater en De Paardenkathedraal. Ze had de afgelopen seizoenen veel success met haar solo ‘De Wand’, door haarzelf gemaakt bij de Ulrike Quade Company.

Roeland Drost

Roeland Drost studeerde klassiek piano aan het Arnhems conservatorium en acteren aan acteursopleiding de Trap. Speelt ook accordeon, percussie, bluesharp en zo nog wat loslopende instrumenten. Hij speelde in 2 producties van Toneelgroep de Appel: De Storm en de Goede mens van Sezuan, was muzikant in de reprise van Stad bij Nacht door dansgroep Hans Hof ensemble. Meer recent regisseert en speelt hij in eigen muziektheaterproducties o.m. Het Wonder van Jero, Woeste Grond en Transcending Chopin met jazztrio Stark Linnemann en schrijft muziek voor o.m. familievoorstellingen van jeugdtheaterschool Rabarber. Roeland is daarnaast stem- en presentatietrainer en heeft een eigen pianopraktijk.

Bran Remie

Bran Remie studeerde van 2010 tot 2014 Wijsbegeerte aan de UvA en daarna aan de Theaterschool De Trap van 2012 tot 2016. Hij speelde op meerdere festivals (zoals Wijsgerig Festival Drift en De Parade Amsterdam), in theaters (Frascati en Crea) en voerde met vrienden zelfgeschreven stukken op.